Seuraava sivusto ja sen tiedot on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Pyydämme sinua vahvistamaan, että olet terveydenhuollon ammattilainen. Jos olet potilas, omainen tai läheinen, valitsemalla "kuluttaja" pääset suoraan kuluttajille suunnatuille sivuillemme tai takaisin aloitusivullemme. Jos haluat vaihtaa valintasi tulevaisuudessa, sinun on poistettava tallennetut evästeet selaimeltasi.

Tehosta ja nopeuta painehaavojen paranemista

25 syyskuu 2017

Tehosta ja nopeuta painehaavojen paranemista

Uutta tutkimustietoa: Arginiinia, sinkkiä ja antioksidantteja sisältävä kliininen ravintovalmiste tehostaa ja nopeuttaa painehaavojen paranemista sekä alentaa haavanhoidon kokonaiskustannuksia. Tutkimuksessa mukana olleilla potilailla oli II, III tai IV asteen painehaavoja ja he saivat kahdeksan viikon ajan satunnaistetusti joko 400 ml Cubitania tai vastaavan määrän toista, yhtä paljon energiaa ja proteiinia sisältävää täydennysravintovalmistetta.

Cubitan-ryhmän painehaavojen koko pieneni merkitsevästi sekä neljässä että kahdeksassa viikossa, ja täysin parantuneiden painehaavojen määrä oli kaksinkertainen kontrolliryhmään verrattuna. Cubitan-ryhmällä hoidon kokonaiskustannukset olivat merkitsevästi alhaisemmat kuin kontrolliryhmällä, samoin hoitajien hoitoajat ja haavasidoskulut.

 Jaa artikkeli

Tulosta