Yrityksemme historia

Vuodesta 1896 lähtien yrityksemme on ollut edelläkävijä tutkimukseen perustuvien ravintovalmisteiden innovoinnissa ja kehittämisessä. Valmisteemme ovat muuttaneet ihmisten elämää ympäri maailmaa, ja yrityksemme perustajien sitoutuneisuus, uteliaisuus ja ennakkoluulottomuus innoittavat meitä viemään kehitystyötä yhä pidemmälle.

1896

Yrityksemme ensiaskeleet: Tohtori Jan van der Hagen ja hänen veljensä Martien saavat oikeuden valmistaa professori Backhausin ideoimaa äidinmaidonkorviketta.

Tohtorit Jan van der Hagen ja Martin äidinmaidon korvikkeen valmistuksessa

Nutricia saa nimen Nutricia NV vuonna 1901

1901

Yritys saa nimen Nutricia NV.

1905

Aloitamme ensimmäisen, diabeetikoille tarkoitetun kliinisen ravintovalmisteemme viennin ulkomaille ja kehitämme tuotteidemme säilyvyyttä parantavan menetelmän. Vuonna 1905 voitamme Brysselissä useita palkintoja imeväisikäisten ravitsemusta ja terveyttä koskevassa kilpailussa.

Nutrician ensimmäinen diabeetikoille tarkoitettu kliininen ravintovalmiste vuonna 1905

Nutricia kehittää ensimmäiset ravitsemuslinjaukset imeväisikäisille ja potilaille.

1923

Kehitämme ensimmäiset ravitsemuslinjauksemme imeväisikäisille ja potilaille.

1924

Julkaisemme ensimmäisen hoitohenkilökunnalle tarkoitetun lasten ravitsemusta käsittelevän esitteen In the Doctor’s Office.

Esite terveydenhuollon ammattilaisille vuonna 1924

Olvarit-valmiste

1946

Nutricia Research -tutkimuskeskuksemme aloittaa toimintansa Alankomaissa. Tuomme markkinoille Olvarit-valmisteen, joka on ensimmäinen kasviksia sisältävä pikkulasten purkkiruoka.

1948

Ravitsemusterapeuttitiimi aloittaa toimintansa tehtävänään tiedotus ja hoitohenkilökunnan koulutus.

Nutricia vuonna 1948

Nutriton sekä imeväisikäisille tarkoitetut Almiron-A- ja Nutrix-valmisteet.

1950

Jatkamme innovatiivisten tuotteiden kehittämistä. Niitä ovat mm. keskosille tarkoitettu Amirige, refluksia vähentävä Nutriton sekä imeväisikäisille tarkoitetut Almiron-A- ja Nutrix-valmisteet.

1956

Tuomme markkinoille ensimmäiset valmisteet aineenvaihduntasairauksia ja PKU-tautia sairastaville potilaille.

PKU-tautia sairastavien tuotekehitys vuonna 1956

Nutrison letkuravintovalmiste vuonna 1970

1970

Tuomme markkinoille Nutrisonin, joka on valmiiksi sekoitettu, ravitsemuksellisesti täysipainoinen letkuravintovalmiste.

1984

Tuomme markkinoille Pepti Juniorin, joka on ensimmäinen lehmänmaitoallergisten ruokavaliohoitoon tarkoitettu valmisteemme.

Pepti Junior ja lehmänmaitoallergia tuotteiden kehitys vuonna 1984

Nutrician asiakaspalvelu vuonna 1986

1986

Perustamme ilmaisen asiakaspalvelun vanhemmille, jotka kaipaavat vinkkejä ja ohjausta lastensa ravitsemukseen liittyvissä asioissa.

1995

Lisäämme keskosille tarkoitettuun Nenatal-äidinmaidonkorvikkeeseen yksisoluisista lähteistä peräisin olevia pitkäketjuisia monityydyttymättömiä rasvahappoja (dokosaheksaeenihappoa ja arakidonihappoa). Nutriciasta tulee näin ensimmäinen näitä rasvahappoja imeväisikäisten ravintovalmisteissa käyttävä yritys.

pitkäketjuisia monityydyttymättömiä rasvahappoja

Nutricia saa patentin innovatiiviselle prebioottiyhdistelmällemme (scGOS/lcFOS 9:1) vuonna 1998

1998

Saamme patentin innovatiiviselle prebioottiyhdistelmällemme (scGOS/lcFOS 9:1). Taustalla on äidinmaidon kaikkien lyhyt- ja pitkäketjuisten oligosakkaridien jakauma. Kaksi vuotta myöhemmin tuomme markkinoille ensimmäisen prebioottivalmisteen, joka on maailmanlaajuinen läpimurto.

2007

Nutriciasta tulee osa Danonea. Tämä vahvistaa entisestään maailmanlaajuista tavoitettamme luoda ruoan avulla terveyttä niin monille kuin mahdollista.

Nutricia osa Danone elintarvike-yritystä

Nutridrink Compact tuotekehitys

2009

Teknologisten innovaatioiden ansiosta tuomme markkinoille Nutridrink Compactin, joka on ensimmäinen tiivis täydennysravintojuoma.

2011

Perustamme tutkimuskeskuksen Biopolis-alueelle Singaporeen.

Tutkimuskeskus Biopolis-alueella Singaporessa

Souvenaid tuotekehitys

2012

Tuomme markkinoille Souvenaidin, joka on varhaisen Alzheimerin taudin ravitsemushoitoon kehitetty kliininen ravintovalmiste.

2013

Nutricia Research avaa huippumodernin tutkimuskeskuksen Utrecht Science Parkiin Alankomaihin. Tarkoituksena on lisätä ”early life nutrition” -ravintovalmisteiden innovaatiotyötä. Yrityksemme strategian ja tutkimus- ja kehitystyön avaintekijöitä ovat kumppanuudet ja yhteistyö.

Nutricia Reseacrh in Utrecht Science Park

Odottava äiti ja imeväisikäisten tuotekehitys

2015

Tuomme markkinoille joukon tuotteita ja palveluita odottaville ja imettäville äideille edistääksemme lasten terveyttä heidän tuhannen ensimmäisen päivänsä aikana.

2019

Danone avaa uuden kestävän Nutrician tehtaan Cuijkissa, Alankomaissa, vastaamaan äidinmaidonkorvikkeiden kasvavaan maailmanlaajuiseen kysyntään. Uusi Nutrician tehdas on huipputekninen, kestävä ja jätteetön laitos, joka käyttää sataprosenttisesti uusiutuvaa sähköä. 240 miljoonan euron investointi on yksi Danonen suurimmista Euroopan tuotantoverkostossa viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Nutricia-historia-Alankomaat-2019

Nutrician historia

Videolta näet historiamme merkittävimmät innovaatiot, jotka perustuvat uraauurtaviin tutkimuksiin ravitsemuksesta ja sairauksien hallinnasta.