Harvinaisten sairauksien päivä 2022

24 helmikuun 2022

Harvinaisten sairauksien päivä 2022

Kansainvälistä harvinaisten sairauksien päivää vietetään vuosittain 28. helmikuuta. Harvinaiseksi sairaudeksi Suomessa on määritelty sairaus, jos sairastavia on alle viisi 10 000 asukasta kohden.

Diagnoosit ovat usein synnynnäisiä ja perinnöllisiä. Oireet voivat ilmetä heti syntymän jälkeen tai myöhemmin elämässä. Monet kokevat olevansa yksin diagnoosinsa kanssa, ja yksilölliset tarpeet vaihtelevat. Moniin diagnooseihin ei ole parantavaa hoitoa, mutta oireita voidaan ehkäistä, rajoittaa tai hoitaa.

Nutricia on kliinisen ravitsemushoidon asiantuntija ja toimimme myös harvinaisten sairauksien kuten synnynnäisten aineenvaihduntahäiriöiden parissa. Lue lisää synnynnäisistä aineenvaihduntahäiriöistä, ravitsemuksen merkityksestä ja Nutrician työstä niiden ravitsemushoidossa tästä

Potilaskokemuksia
Me Nutricialla haluamme lisätä tietoisuutta harvinaisista sairauksista. Katso videolta Ellin ja hänen perheensä kokemuksia PKU-sairauden kanssa elämisestä.Jaa artikkeli

Potilaskokemuksia

Me Nutricialla haluamme lisätä tietoisuutta harvinaisista sairauksista. Katso videolta Ellin ja hänen perheensä kokemuksia PKU-sairauden kanssa elämisestä.

Tulosta