Professori Hilkka Soininen palkittiin työstään Alzheimerin taudin parissa

19 August 2021

Professori Hilkka Soininen palkittiin työstään Alzheimerin taudin parissa

Kansainvälinen Alzheimer’s Association -järjestö on jakanut arvostetun Bengt Winblad Lifetime Achievement Awardin tunnustuksena pitkäjänteisestä ja menestyksekkäästä muistisairauksien, kuten Alzheimerin taudin, tutkimustyöstä AAIC-kongressin yhteydessä 26.7.2021. Tänä vuonna tämä elämäntyöpalkinto jaettiin Suomen emeritaprofessori Hilkka Soiniselle, joka on toiminut neurologian professorina Itä-Suomen yliopistossa ja ylilääkärinä Kuopion yliopistollisen sairaalan neurokeskuksessa sekä johtanut useita kotimaisia, kansainvälisiä ja EU-tasoisia tutkimushankkeita ja lääketutkimuksia mm. Alzheimerin taudissa ja lievässä kognitiivisessa heikentymisessä. Elämäntyöstä muistisairauksien tutkimuksessa palkittiin AAIC-kongressissa muilla palkinnoilla myös prof. Michael W. Weiner Yhdysvalloista ja D.V.M., Ph.D., D.Sc. Michal Novák Kyprokselta.

Lue uutinen kokonaisuudessaan täältä

Lue Itä-Suomen yliopiston tiedote

 

 

 Jaa artikkeli

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Sairaudet ja ravitsemus

Kliininen ravitsemus on tutkittua ravitsemushoitoa, ja sitä pidetään hyödyllisenä ja hyvin keskeisenä osana potilaan kokonaisvaltaista hoitoa.

Oletko terveydenhuollon ammattilainen?

Näiltä terveydenhuollon ammattilaisille suunnatuilta sivuilta löydät ajankohtaista tietoa, kokemusta ja materiaaleja kliinisestä ravitsemuksesta.

Kuluttajille ja läheisille

Tämä sivu on tarkoitettu diagnosoiduille potilaille, kuluttajille, läheisille ja omaishoitajille, jotka ovat saaneet tietoa Nutrician tuotteista terveydenhuollon ammattilaisten kautta.

Tulosta