Kotijumppaopas

Kotijumppaohjeita toimintakyvyn ylläpitämiseksi

On tärkeää liikkua päivittäin ja tehdä siitä osa arkirutiinia terveyden ylläpitämiseksi. Etenkin iän myötä lihakset tarvitsevat sekä tärkeitä ravintoaineita että liikuntaa pysyäkseen kunnossa. Olemme koonneet muutamia esimerkkejä harjoituksista, joita on helppo ja hauska tehdä kotona ja ne vahvistavat lihaksia. Katso ja tulosta alta helpot kotijumppaohjeet alta.

Ennen kuin aloitat, lämmittele kevyesti venyttelemällä. Muista edetä rauhallisesti, jotta vältyt vammoilta. Käytä tukevia jalkineita ja tarkista, että lattian pinta ei ole liukas tai märkä. Pidä lähelläsi tuoli tai pöytä, jotta saat tarvittaessa tukea. Olethan varovainen. Tee harjoituksia vain terveenä. Kuuntele kehoasi aja toimi rauhallisesti. Jos epäilet sopivatko harjoitteet sinulle tai jokin liike aiheuttaa kipua, niin älä tee harjoitetta vaan olethan yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen.

Iloa ja liikettä päivääsi!

kotijumppa-nutricia medical

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Fyysinen hauraus ja sairauteen liittyvä vajaaravitsemus

Vajaaravitsemus voi vaikuttaa hyvinvointiin, terveyteen ja toimintakykyyn. Hyvä ravitsemustila on terveyden ylläpidon ehdoton edellytys.

Lue lisää

Heikentynyt ruokahalu

Terveellinen ruokavalio on olennaista hyvän terveyden ylläpitämiseksi. Valitettavasti, sairastaminen voi vaikuttaa riittävään ravinnonsaantiin.

Lue lisää

Koronavirus ja ikäihmiset

Tässä osiossa jaamme Nutrician asiantuntijoiden vastauksia yleisimpiin kysymyksiin koskien ikäihmisiä ja koronavirusta.

Lue lisää
Tulosta