Ruokahaluttomuus sairauden aikana

Sairaudet voivat heikentää ruokahalua, mutta myös vaikuttaa maku- ja hajuaistiin ja siten vaikuttaa ruokamieltymyksiin. Ei ehkä tee mieli syödä, on pahoinvointia tai ruoka ei maistu samalta kuin ennen.

Jos ruokahalu on heikko, on hyvä nauttia useita pieniä aterioita ja suosia ruokia, joissa on paljon energiaa. Proteiinit ovat erityisen tärkeitä lihasmassan rakentamisessa ja ylläpitämisessä ja siten myös merkityksellisiä voimien ja toimintakyvyn palautumisessa.

Jos tavallinen ruoka ei riitä päivittäiseen ravinnonsaantiin, voi terveydenhuollon henkilöstö suositella Nutridrink-täydennysravintojuomia aterioiden tueksi ja riittävän ravitsemuksen turvaamiseksi. Nutridrink on kliininen ravintovalmiste ja sitä käytetään terveydenhuollon henkilöstön ohjauksessa. Voit lukea lisää täydennysravintojuomista ja Nutridrink- valikoimasta täältä

maku ja hajuaistimuutokset sairastaessa

Jatkuvuus ruokavaliohoidossa on tärkeää

Jos sinulle tai läheisellesi on suositeltu Nutridrink-täydennysravintojuomia, on tärkeää noudattaa niiden käytössä terveydenhuollon henkilöstön antamia ohjeita parhaan hyödyn saavuttamiseksi. Täydennysravintojuomat voivat edistää esim. voimien palautumista ja hyvinvointia.

Mikäli sinulla tai läheiselläsi on vaikeaa nauttia suositeltua määrää täydennysravintojuomia, keskustele asiasta apteekin henkilökunnan, lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa. On olemassa monenlaisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin:

  • Vaihtoehtona pieni pullokoko

Nutrician Nutridrink Compact- valmisteissa on tiivis ravintosisältö ja pieni 125ml pullokoko.

  • Eri koostumuksia

Juotavien valmisteiden lisäksi on olemassa lusikoitavia vaihtoehtoja, kuten kiisselimäisiä ja hyytelömäisiä valmisteita.

  • Useita makuvaihtoehtoja

Useimmista tuotteista löytyy paljon eri makuvaihtoehtoja. Pidätpä sitten kaakaosta, vaniljasta tai hedelmistä – löydät varmasti itsellesi sopivan makuvaihtoehdon.

  • Kylmää ja lämmintä

Täydennysravintojuomat ovat parhaimmillaan viilennettyinä, mutta ne voidaan nauttia myös huoneenlämpöisinä tai lämmitettyinä esim. kaakaon ja kahvinmakuiset. Tuotteita ei kuitenkaan tule keittää. Katso eri tarjoiluehdotuksia täältä.

Jos sinä tai läheisesi kärsitte sairauteen liittyvästä ruokahaluttomuudesta ja painon laskusta, ettekä ole saaneet suositusta täydennysravintovalmisteiden käyttöön, otattehan yhteydessä hoitavaan tahoon.

Tämä tieto ei korvaa terveydenhuollon henkilöstön antamaa ohjausta. Noudata aina hoitavan tahon tai terveydenhuollon viranomaisten ohjeistuksia ja ota heihin yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää.

Ikäihmisen ravitsemus ja Nutridrink osana ruokavaliohoitoa

Oletko sinä tai läheisesi ollut lähiaikoina sairaana?

Lue lisää painon ylläpidon merkityksestä toipumisen aikana ja siitä, miten tarvittaessa voi tukea ravinnonsaantia.

Ravitsemus on toipumisen kannalta olennaista

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Nutridrink-valikoima

Nutridrink-täydennysravintojuomat voivat auttaa takaamaan riittävän ravinnonsaannin silloin, kun normaali ruoka ei riitä.

Lue lisää

Ravitsemus ja immuunijärjestelmä

Keho tarvitsee energiaa, proteiineja ja ravintoaineita taistellakseen infektioita vastaan. Ravitsemuksella on yhteys immuunijärjestelmään.

Lue lisää

Fyysinen hauraus ja sairauteen liittyvä vajaaravitsemus

Vajaaravitsemus voi vaikuttaa hyvinvointiin, terveyteen ja toimintakykyyn. Hyvä ravitsemustila on terveyden ylläpidon ehdoton edellytys.

Lue lisää
Tulosta