Ravitsemus ja immuunijärjestelmä

Vajaaravitsemus voi lisätä infektioriskiä

Kun sairastut, immuunijärjestelmä aktivoi sarjan energiaa kuluttavia puolustusmekanismeja taistellakseen infektiota vastaan. Keho tarvitsee energiaa, proteiineja ja ravintoaineita taisteluun ja jos ravinnonsaanti on riittämätöntä, alkaa keho kuluttaa omia energiavarastojaan sekä lihasmassaa. Infektiot voivat myös heikentää ruokahalua ja ruoan määrän nauttimista, mikä voi aiheuttaa riskin vajaaravitsemukselle. Samanaikaisesti vajaaravitsemustila lisää infektioriskiä ja vaikeuttaa niistä toipumista, koska keholla ei ole voimaa puolustautua niitä vastaan.

Katso lisätietoja oheiselta videolta.

Hyvä ravitsemustila tukee osaltaan immuunijärjestelmää

Riittävä ravinnonsaanti tukee immuunijärjestelmän toimintaa. Siksi on tärkeää, että riskialttiit väestöryhmät, kuten ikäihmiset, kiinnittävät huomiota riittävään ravinnonsaantiin. Proteiinit ovat erityisen tärkeitä, sillä ne ovat immuunijärjestelmän rakennusaineita. Hyvä ravitsemustila on tärkeä, jotta kehon toimintakyky säilyisi.

Jos sinulla on sairauden aikana haasteita saada riittävästi ravintoa normaalista ruoasta, voit keskustella ja saada suosituksia kliinisistä täydennysravintojuomista apteekin henkilökunnalta, lääkäriltä, hoitajilta tai ravitsemusterapeutilta.

Lue lisää miten täydennysravintojuomat voivat tukea ravinnonsaantia

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Nutridrink-valikoima

Nutridrink-täydennysravintojuomat voivat auttaa takaamaan riittävän ravinnonsaannin silloin, kun normaali ruoka ei riitä.

Lue lisää

Apteekkien kotiinkuljetus - turvallinen vaihtoehto riskiryhmille

On tärkeää, että ruokavaliohoitoa pystytään toteuttamaan keskeytyksittä. Katso lista apteekeista, joilla on kotiinkuljetuspalvelu tai drive-in noutopiste.

Lue lisää

Sairaudet ja ravitsemus

Kliininen ravitsemus on tutkittua ravitsemushoitoa, ja sitä pidetään hyödyllisenä ja hyvin keskeisenä osana potilaan kokonaisvaltaista hoitoa.

Lue lisää

Koronavirus

Lue, kuinka voit auttaa itseäsi ja läheisiäsi koronavirukselta suojautumisessa. Lue myös vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Lue lisää