Ravitsemus ja sairaudesta toipuminen

Oletko ollut lähiaikoina sairaana tai sairaalahoidossa?

Toipuessa sairaudesta keho ja toimintakyky eivät automaattisesti palaudu ennallaan. Keho voi pitkään olla kuormittunut sairauden aiheuttamasta stressistä ja tarvitsee aikaa ja hoivaa palautuakseen ennalleen. Myös energian ja ravintoaineiden tarve kasvaa usein merkittävästi sairastaessa ja toipumisen aikana.

Paino voi laskea. Oletpa sitten normaali- tai ylipainoinen, ei sairauteen liittyvä painon lasku ole suotavaa. Se voi heikentää toimintakykyä ja immuunijärjestelmää, mikä taas voi lisätä infektioriskiä ja hidastaa toipumista. Tämä voi vaikeuttaa jokapäiväisten toimintojen suorittamista ja lisätä avun tarvetta.

Hyvä ravitsemustila voi auttaa voimien palautumisessa, parantaa elämänlaatua ja auttaa selviytymään itsenäisesti. Ravitsemustila on saattanut heikentyä sairastaessa tai toipumisen aikana, jolloin apteekin henkilökunta, lääkärit, sairaanhoitajat tai ravitsemusterapeutit voivat suositella Nutridrink- täydennysravintojuomia. Niistä saa lisää energiaa, proteiineja, rasvoja, vitamiineja ja kivennäisaineita, joita ei ehkä saa tarpeeksi pelkästään normaalista ruoasta. Voit lukea lisää täydennysravintojuomista ja Nutridrink- valikoimasta täältä

Nutridrink on kliininen ravintovalmiste ja sitä käytetään terveydenhuollon henkilöstön ohjauksessa.

Toimintakyky ja energiavaje sairastaessa

Jatkuvuus ruokavaliohoidossa on tärkeää

Jos sinulle tai läheisellesi on suositeltu Nutridrink-täydennysravintojuomia, on olennaista toimia annettujen ohjeiden mukaisesti ja varmistaa siitä saatava hyöty. Täydennysravintojuomat voivat tukea toipumista monella tavalla, mm. voimien palautumisen osalta ja hyvinvoinnin kannalta.

Joskus voi olla vaikeaa muistaa täydennysravintojuomien säännöllinen nauttiminen. Jos muistaminen on hankalaa, aseta esim. kännykkääsi hälytys tai laita muistilappu jääkaapin seinään.

Keskustele apteekin henkilökunnan, lääkärin tai ravitsemusterapeutin kanssa, mikäli sinulla on vaikeuksia nauttia suositeltu määrä täydennysravintojuomia. On olemassa monenlaisia vaihtoehtoja eri tarpeisiin:

  • Vaihtoehtona pieni pullokoko

Nutrician Nutridrink Compact- sarja, jossa annoskoko on 125 ml, mutta ravintosisältö on sama kuin 200ml pullokoossa.

  • Eri koostumuksia

Tuotevalikoimasta löytyy niin nestemäisiä kuin lusikoitavia vaihtoehtoja.

  • Paljon makuvaihtoehtoja

Tarjolla on useita makuvaihtoehtoja. Piditpä sitten kaakaosta, vaniljasta tai hedelmien mausta, löydät varmasti jonkin itsellesi sopivan vaihtoehdon.

  • Nauti kylmänä tai lämpimänä

Täydennysravintojuomat ovat parhaimmillaan jääkaappikylmänä, mutta niitä voidaan nauttia myös lämmitettyinä, esim. kaakaon ja kahvinmakuiset. Katso eri tarjoiluehdotuksia täältä.

Tämä tieto ei korvaa terveydenhuollon henkilöstön antamaa ohjausta. Noudata aina hoitavan tahon tai terveydenhuollon viranomaisten ohjeistuksia ja ota heihin yhteyttä, mikäli sinulla on kysyttävää.

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Heikentynyt ruokahalu

Terveellinen ruokavalio on olennaista hyvän terveyden ylläpitämiseksi. Valitettavasti, sairastaminen voi vaikuttaa riittävään ravinnonsaantiin.

Lue lisää

Koronavirus ja täydennysravintojuomat

Tässä osiossa jaamme Nutrician asiantuntijoiden vastauksia yleisimpiin kysymyksiin täydennysravintojuomista ja koronaviruksesta.

Lue lisää

Fyysinen hauraus ja sairauteen liittyvä vajaaravitsemus

Vajaaravitsemus voi vaikuttaa hyvinvointiin, terveyteen ja toimintakykyyn. Hyvä ravitsemustila on terveyden ylläpidon ehdoton edellytys.

Lue lisää
Tulosta