Seuraava sivusto ja sen tiedot on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Pyydämme sinua vahvistamaan, että olet terveydenhuollon ammattilainen. Jos olet potilas, omainen tai läheinen, valitsemalla "kuluttaja" pääset suoraan kuluttajille suunnatuille sivuillemme tai takaisin aloitusivullemme. Jos haluat vaihtaa valintasi tulevaisuudessa, sinun on poistettava tallennetut evästeet selaimeltasi.

Ensimmäinen kasvipohjainen täydennysravintovalmisteemme

Potilaiden ravitsemustarpeet ja elintavat

Kasvisruokavaliota noudattavien määrä on kasvanut huomattavasti viimeisten 10 vuoden aikana1. Tämä suuntaus näkyy myös potilailla, jotka tarvitsevat ruokavaliohoitoa sairauteen liittyvään vajaaravitsemukseen2. Kiinnostus kasvipohjaisiin tuotteisiin ei rajoitu vain vegaaneihin, vaan myös potilaisiin, jotka haluavat lisätä kasvipohjaisten tuotteiden kulutustaan ympäristöön liittyvistä, eettisistä tai kulttuurisista syistä. 

Kasvipohjaiset täydennysravintovalmisteet voivat tarjota potilaille merkittävän vaihtoehdon. Ne voivat auttaa vastaamaan potilaiden arvoihin ja mieltymyksiin, mikä lisää osaltaan hoitomyöntyvyyttä. 3,4

Katso tästä tohtori Anne Holdowayn luento kasvipohjaisten täydennysravintovalmisteiden merkityksestä potilaiden arvojen ja mieltymysten täyttämisessä. Koulutustapahtuma järjestettiin ESPEN 2022 -kongressin aikana.

Ensimmäinen kasvipohjainen täydennysravintovalmisteemme

Tiedämme, että jokaisen potilaan matka on ainutlaatuinen. Kasvipohjaisen ruokavalion käyttö on kasvussa, samalla myös niitä haluavien potilaiden määrä lisääntyy.1 Siksi olemme kehittäneet vegaanisen ravitsemuksellisesti täysipainoisen täydennysravintovalmisteen.

Löydä Nutridrink PlantBased

Nutridrink PlantBased on suunniteltu erityisesti potilaille, joilla on sairaudesta johtuva vajaaravitsemus ja jotka noudattavat vegaanista ruokavaliota. Se ei sisällä mitään eläinperäistä. ei myöskään lehmänmaitoproteiinia, laktoosia eikä gluteenia. Nutridrink PlantBased sopii myös vaihteluksi tavallisia maitopohjaisia täydennysravintovalmisteita käyttäville.

Nutridrink PlantBased 200 ml

Uskomme, että hyvä tuotekokemus on avainasemassa edistämässä vajaaravitsemuksen hyvää ruokavaliohoitoa täydennysravintovalmisteiden avulla ja parantamaan hoitotuloksia. Tästä syystä Nutridrink PlantBased -täydennysravintojuomien makuvaihtoehdot on valittu makutestien tulosten pohjalta (testaajina terveet aikuiset)5:

  • Raikas mangon ja -passionhedelmän makuinen
  • Mokka, sekoitus kahvin ja suklaan makuja
Lataa tuotetietosivu
Nutridrink PlantBased sopii myös ainoaksi ravinnoksi

Nutridrink PlantBased sopii myös ainoaksi ravinnoksi

Tutkimukset uutuuden takana

Vajaaravitsemusriskissä olevilla, kotona asuvilla potilailla tehdyssä 4 viikkoa kestäneessä avoimessa interventiotutkimuksessa (single arm) Nutridrink PlantBasen todettiin olevan (3,4):

Hyvin siedetty

Potilaat ja terveydenhuollon ammattilaiset raportoivat, että Nutridrink PlantBased oli hyvin siedetty

Hoitomyöntyvyys

94 % potilaista noudatti annostusta neljän viikon ravitsemushoidon aikana

Enemmän energiaa & proteiinia

Nutridrink PlantBased lisäsi merkitsevästi päivittäistä energian- ja proteiininsaantia lähtötasoon verrattuna

Pienempi vajaaravitsemusriski

MUST-pistemäärän mukaan vajaaravitsemusriski pieneni merkitsevästi 4 viikon interventiojakson aikana potilailla, joilla oli korkea vajaaravitsemusriski tutkimuksen alussa.

Proteiinin laatu kasvipohjaisessa täydennysravintovalmisteessa

Tiedämme, että on tärkeää tarjota kasviperäisiä kliinisiä täydennysravintovalmisteita vegetaarista ruokavaliota noudattaville. Kasviperäisten valmisteiden proteiiniseokset voivat herättää huolta riittävän monipuolisesta aminohappojen saannista. Nutridrink PlantBased sisältää korkealaatuista herne- ja soijaproteiini-isolaattia. Sen laskennallinen PDCAAS (Protein Digestibility Corrected Amino Acid Score) on 1, jota pidetään korkealaatuisena.6

VIITTEET

  1. Euromonitor International, Plant based Eating and Alternative Proteins, June 2021.
  2. Data on file 2021
  3. Delsoglio M, et al. Abstract no. ESPEN22 LB 2139. Presented at ESPEN Congress, Vienna, September 2022
  4. Griffen C, et al. Abstract no. ESPEN22 LB 2147. Presented at ESPEN Congress, Vienna, September 2022.
  5. Nutricia, Data on file. Product evaluation with N=83 healthy adults aged above 40 years (2021, Spain).
  6. Huang et al. Crit Rev Food Sci Nutr. 2018;58.15:2673-B.