Lapsen viivästynyt kasvu

Viivästynyt kasvu

Lapsen riittävällä kasvulla ja kehityksellä on tärkeä merkitys hänen pitkän aikavälin terveydelleen ja hyvinvoinnilleen. Riittävä kasvu ja kehitys voivat kuitenkin vaarantua, jos lapsella on jokin perussairaus, kuten  synnynnäinen sydänvika, kystinen fibroosi, syöpä, maksa- tai neurologinen sairaus. Kasvuongelmien taustalla voi olla riittämätön ravinnonsaanti tai sairastamisesta johtuva ravintoaineiden tarpeen suureneminen. Vajaaravitsemusriskin seulonnalla ja kasvun ja kehityksen tiheällä seurannalla onkin tärkeä merkitys, jotta lapset joilla on viivästynyt kasvu tunnistetaan varhain ja heille järjestetään ravitsemushoitoa optimaalisen kasvun ja kehityksen takaamiseksi. Riittämätön ravinnonsaanti voi aiheuttaa mm. ruoansulatuskanavan ongelmia, toipumisen hidastumista, infektioriskin suurenemista ja sairaala­hoidon pitkittymistä.

Lapsen ruokahaluttomuus ja ravitsemus sairauden hoidossa

Leikki-ikäisen lapsen kasvu ja kehitys

Lapsen terveyttä tukemassa

Nutricia uskoo, että jokaisella lapsella pitää olla mahdollisuus kasvaa omien lähtökohtiensa ja kykyjensä mukaan saavuttaakseen oman kasvupotentiaalinsa. Tutkijamme työskentelevät yhdessä perheiden, terveydenhuollon ammattilaisten ja tutkijoiden kanssa kehittääkseen tarvittavia ja innovatiivisia uusia tuotteita, jotka voivat ratkaista nykyiset ja tulevat ravitsemushaasteet eri-ikäisillä lapsilla.

Haluamme optimoida lapsen nykyistä ja tulevaa terveyttä tarjoamalla laajan ja monipuolisen valikoiman täydennysravintojauheita, nestemäisiä täydennysravintovalmisteita, letkuravintovalmisteita ja ravinnonsiirtolaitteita.

Lue lisää Nutrician tutkimustyöstä

Lapsen viivästyneen kasvun tukeminen

Katso videolta lisätietoa miten Nutricia auttaa lapsia, joiden kasvu on viivästynyt.

Tuotteet ja tuotetietosivut 

Oletko terveydenhuoltoalan ammattilainen tai onko lääkäri/ravitsemusterapeutti suositellut sinulle tuotteitamme?

Katso koko tuotevalikoimamme tästä

 

Lasten sairauksien diagnosointi ja ravitsemushoito