Synnynnäiset aineenvaihdunta-sairaudet

Synnynnäiset aineenvaihduntasairaudet

Synnynnäiset aineenvaihduntasairaudet ovat harvinaisia aineenvaihduntaan liittyviä häiriöitä. Niissä geenivirhe huonontaa elimistön kykyä käyttää tiettyjä ruoan ravintoaineita, esim. aminohappoja. Geenivirhe periytyy useimmiten molemmilta vanhemmilta. Yleensä kyseessä on ravinnon pilkkoutumiseen (aineenvaihduntaan) osallistuvien entsyymien vika. Näissä tilanteissa elimistöön voi kertyä haitallisia määriä tiettyjä kemiallisia aineita. Hoitamattomana tämä voi aiheuttaa monenlaisia oireita, mm. fyysisen ja psyykkisen kehityksen viivästymistä.

PKU-potilas-nuori-tyttö

Ravitsemuksen merkitys

Synnynnäisten aineenvaihduntasairauksien hoitona on yleensä tiukka elinikäinen ruokavalio. Esimerkiksi aminohappoaineenvaihdunnan häiriö fenyyliketonuriaa (PKU) sairastavien elimistö ei pysty hajottamaan fenyylialaniiniaminohappoa, ja fenyylialaniini kertyy aivoihin. Tällainen kertymä voi aiheuttaa pitkäkestoisia terveysongelmia, mm. peruuttamattomia aivovaurioita. Fenyylialaniinin kaltaiset aminohapot muodostavat ravintomme proteiinien perustan. PKU-potilaiden on noudatettava vähäproteiinista ruokavaliota ja otettava sen lisänä välttämättömiä ja ei-välttämättömiä aminohappoja, joita elimistön normaali toiminta edellyttää.

Nutricia on maailman johtava aineenvaihduntasairauksien ja muiden erityistilainteiden ravintovalmisteita tarjoava yhtiö. Ainutlaatuisen ravitsemusosaamisemme avulla kehitämme laadukkaita tuotteita laajalle kirjolle synnynnäisten aineenvaihduntasairauksien ruokavaliohoitoon.

TULEVAISUUDEN TUTKIMUSTYÖTÄ

Nutricia Metabolics ‑yksikön visiona on toimia kaikkien synnynnäisiä aineenvaihduntasairauksia sairastavien luotettavana, johtavana elinikäisenä kumppanina ja inspiroida heitä ottamaan kaikki voimavaransa käyttöön ja tekemään unelmistaan totta.

Noudatamme tutkimus- ja kehitystyössämme korkeimpia mahdollisia standardeja. Hyödynnämme tuoreinta tieteellistä näyttöä, sekä ajattelua. Keskitymme kehittämään tuotteita erilaisista sairauksista kärsivien potilaiden ruokavaliohoitoon.

Alankomaiden Utrechtissa sijaitsevassa uudessa tutkimus- ja kehityskeskuksessamme on nykyaikaiset tilat ja mm. pienen mittakaavan tuotantoon soveltuva pilottitehdas. Keskuksessa on myös aistinvaraisen arvioinnin tilat, joissa potilaat pääsevät testaamaan tuotteitamme.

Lue lisää Nutrician tutkimustyöstä tästä

Kliininen tutkimus- ja kliiniset ravintovalmisteet Nutricia Medical

Nutricia Medical tuotteet aineenvaihdunta-sairauksiin Lophlex ja Anamix

Nutricia Metabolics tuotevalikoima

Oletko terveydenhuoltoalan ammattilainen tai onko lääkäri/ravitsemusterapeutti suositellut sinulle tuotteitamme?

Ravitsemustarpeet muuttuvat potilaiden kasvaessa. Siksi Nutricia tarjoaa laajan ikävaiheistetun valikoiman tuotteita elimistön kehittyviin tarpeisiin. Tarjolla on erilaisia maku- ja koostumusvaihtoehtoja, joiden ansiosta potilaiden on helpompi noudattaa ruokavaliotaan.

Tuoteportfolioomme keskiössä ovat johtavat Anamix- ja Lophlex-valikoimat sekä uraauurtavat innovaatiot kuten Lophlex LQ.

Lue lisää aineenvaihduntasairauksien ruokavaliohoitoon sopivista tuotteistamme tästä