Seuraava sivusto ja sen tiedot on tarkoitettu terveydenhuollon ammattilaisille.

Pyydämme sinua vahvistamaan, että olet terveydenhuollon ammattilainen. Jos olet potilas, omainen tai läheinen, valitsemalla "kuluttaja" pääset suoraan kuluttajille suunnatuille sivuillemme tai takaisin aloitusivullemme. Jos haluat vaihtaa valintasi tulevaisuudessa, sinun on poistettava tallennetut evästeet selaimeltasi.

Kunnon heikkenemiseen ja ruokahalun vähenemiseen voi olla useita syitä

Sairaudet tai ikääntyminen voivat aiheuttaa ruokahalun heikentymistä. Erityisesti silloin on tärkeää turvata riittävä päivittäinen tärkeiden ravintoaineiden saanti. Tämä voi olla haastavaa, jos ruokahalu on huono johtuen esim. syöpähoidoista tai vaikkapa läheisen menettämisestä syntyneen surun myötä.

Syömisestä voi muodostua nautinnon sijaan työläs tehtävä. Hyvä ravitsemus voi tukea potilaan toimintakyvyn ja voimien palautumista sekä antaa edellytyksiä itsenäisen elämän viettämiseen mahdollisimman pitkään. 1-4

Lue miten täydennysravintovalmisteet voivat auttaa takaamaan riittävän ravinnonsaannin silloin, kun normaali ruoka ei riitä: Täydennysravintovalmisteet osana ruokavaliohoitoa

Vajaaravitsemuksen tunnistaminen ja ruokavaliohoito

Katso lyhyt video vajaaravitsemuksen tunnistamisesta ja ruokavaliohoidosta.

Haluaisitko saada lisätietoa?

Olemme palveluksessasi – ota rohkeasti yhteyttä oman alueesi tuotespesialistiin. Voit kysyä neuvoa tuotteista, pyytää esitteitä työsi tueksi tai sopia tuotekoulutuksista.

Katso oman alueesi tuotespesialistin yhteystiedot

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Ravitsemus ja immuunijärjestelmä

Keho tarvitsee energiaa, proteiineja ja ravintoaineita taistellakseen infektioita vastaan. Ravitsemuksella on yhteys immuunijärjestelmään.

Lue lisää

Heikentynyt ruokahalu

Terveellinen ruokavalio on olennaista hyvän terveyden ylläpitämiseksi. Valitettavasti, sairastaminen voi vaikuttaa riittävään ravinnonsaantiin.

Lue lisää

Aistimuutokset syöpäpotilailla

Jopa 70 % syöpäpotilaista kokee aistimuutoksia hoitojen aikana, joka voi johtaa vajaaravitsemuksen kehittymiseen.

Lue lisää

Apteekkiedustajat

Toni Alsila

Varsinais-Suomen hyvinvointialue, Satakunta, Päijät-Hämeen hyvinvointialue, Kanta-Hämeen hyvinvointialue, Ahvenanmaa

toni.alsila@danone.com+358 400 246 835

Elina Pehkonen

Kymenlaakson hyvinvointialue, Länsi-Uudenmaan hyvinvointialue, Vantaan ja Keravan hyvinvointialue

elina.pehkonen@danone.com+358 400 317 101

Niina Tirkkonen

Pirkanmaan hyvinvointialue, Keski-Suomen hyvinvointialue, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue, Pohjanmaan hyvinvointialue, Etelä-Savon hyvinvointialue, Keski-Pohjanmaan hyvinvointialue, Etelä-Karjalan hyvinvointialue

niina.tirkkonen@danone.com+358 400 106 312

Kirsi Nyyssönen

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue, Pohjois-Savon hyvinvointialue, Pohjois-Karjalan hyvinvointialue, Lapin hyvinvointialue, Kainuun hyvinvointialue

kirsi.nyyssonen@danone.com+358 403 000 772

Viitteet

1. Better Care through better nutrition: value and effects of medical nutrition. MNI Evidence Dossier. 2018.
2. Neelemaat F, Bosmans JE, Thijs A et al.  Clin Nutr 2012; 31:183-190.
3. Cawood AL, Elia M, Stratton RJ. Ageing Res Rev. 2012; 11:278-96.
4. Gariballa S, Forster S. J Am Geriatr Soc 2007; 55:2030-2034.
5. Fried, LP et al. Frailty in older adults: Evidence for a Phenotype. J Gerontol Med Sci 2001 56A(3): M146-M156.
6. Collard RM et al. Prevalence of frailty in community-dwelling older persons: A Systematic review. J Am Geriatric Soc 2012; 60(8): 1487-92.
7. Costanzo L, Cesari M, Ferrucci L et al. Predictive Capacity of Frailty Phenotype Toward Patterns of Disability Identified Using Latent Class Analysis. J Am Med Dir Assoc. 2019 Feb 13. S1525-8610(18)30727-8.
8. Ritt M, Gaßmann KG, Sieber CC.  Z Gerontol Geriatr. 2016 Oct;49(7):567-572.
9. Makary MA et al.  J Am Coll Surg 2010; 210: 901-8.
10. National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE). Clinical guideline 32.London: NICE, 2006.
11. Nordic Nutrition Recommendations, 2012.
12. Joosten E. & Vander Elst B. Aging 2001;13(5): 391-394.
13. Morley JE, Vellas B, Abellan van Kan G et al. JAMDA 2013;14:392-397.
14. Tieland M, van de Rest O, Dirks ML, et al.  J Am Med Dir Assoc. 2012;13:720–726.