Ruokavalio ja ravitsemus sairauden aikana

Nutridrink täydennysravintojuomat voivat auttaa silloin, kun ei pysty syömään riittävästi tai kun ravinnon tarve on kasvanut sairauden aikana tai toipuessa.

Sairaus ja hoidot laittavat kehon koville, mikä tarkoittaa että ravinnon tarve on suurempi kuin normaalisti. Siksi paino voi pudota, vaikka söisit saman määrän ruokaa kuin normaalisti. Oletpa sitten normaali- tai ylipainoinen, ei sairauteen liittyvä painon lasku ole suotavaa.

Miksi painonlaskua tulee välttää sairauden aikana?

On tärkeää olla hyvin ravittu, jotta voimat säilyvät. Vahva keho auttaa pitämään yllä toimintakykyä ja taistelemaan infektiota vastaan.

Kun paino sairauden aikana putoaa, et menetä vain rasvaa vaan myös lihasta. Lihasmassan menettämisen lisäksi kunto voi heiketä ja vajaaravitsemus voi vaikuttaa puolustusjärjestelmään, mikä voi heikentää toimintakykyä, lisätä komplikaatioriskiä ja aiheuttaa väsymystä.

Monet menettävät ruokahalunsa ja voivat pahoin sairauden aikana. Tämä vaikeuttaa tarvittavan ruokamäärän syömistä juuri silloin, kun ravitsemukselliset tarpeet ovat normaalia suuremmat, esimerkiksi syöpäpotilailla. Voit lukea lisää ravitsemuksen merkityksestä syöpähoitojen aikana sivuiltamme.

Täydennysravintojuoma osaksi sairauden ruokavaliohoitoa

Täydennysravintojuomat on kehitetty vastaamaan sairauden aikana lisääntyneeseen ravinnontarpeeseen ja ne sisältävät runsaasti energiaa ja proteiinia. Ne on räätälöity auttamaan sairauden aikana ja niistä saa riittävän määrän energiaa, proteiinia, vitamiineja ja kivennäisaineita.

Lisätietoa Nutridrink-täydennysravintovalmisteista voit lukea täältä

Täydennysravintojuomia voidaan käyttää joko ruoan lisänä tai ainoana ravinnonlähteenä. Ne luokitellaan kliinisiksi ravintovalmisteiksi ja niitä tulee käyttää terveydenhuollon henkilöstön ohjauksessa. Keskustele lääkärin, ravitsemusterapeutin, apteekin henkilökunnan tai muiden terveydenhuollon ammattilaisten kanssa saadaksesi lisää tietoa.

Nutridrink täydennysravintovalmiste ravitsemushoitoon

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Syöpäpotilaan ruokavalio ja ravitsemus

Painon ylläpitäminen syöpähoitojen aikana on elintärkeää, jotta hoidot voidaan toteuttaa suunnitellusti.

Lue lisää

Ravitsemus ja toipuminen sairaudesta

Sairaudesta toipuessa hyvä ravitsemustila voi auttaa voimien ja toimintakyvyn palauttamisessa.

Lue lisää

Ravitsemus ja immuunijärjestelmä

Keho tarvitsee energiaa, proteiineja ja ravintoaineita taistellakseen infektioita vastaan. Ravitsemuksella on yhteys immuunijärjestelmään.

Lue lisää
Tulosta