LipiDiDiet-projekti on eurooppalainen monivuotinen monikeskustutkimus, jota johtaa professori Hilkka Soininen Itä-Suomen yliopistosta.
Tutkimuksen 2-vuotisseuranta osoitti, että varhaisen Alzheimerin taudin ruokavaliohoitoon suunniteltu kliininen ravintovalmiste hidasti merkitsevästi ajattelu- ja toimintakyvyn heikkenemistä arjen toimissa. Valmisteen päivittäinen käyttö hidasti tutkittavilla aivojen surkastumista Alzheimerin taudin varhaisvaiheessa.
Historian pisimmät tutkimustulokset 3 vuotisesta interventiosta lievässä kognitiivisessa heikentymisessä (MCI) julkaistaan lähipäivinä – tilaa tulokset suoraan sähköpostiisi.
Sinua saattaa myös kiinnostaa
Souvenaid
Varhaista Alzheimerin tautia sairastavilla voi erityisiä ravinnon tarpeita täydentää yli 20 vuotta tutkitulla Souvenaidilla
Lue lisääKliininen tutkimusnäyttö
Souvenaidia on kehitetty ja tutkittu jo yli 20 vuoden ajan. Uusin tutkimus osoittaa tilastollisesti merkitseviä eroja kognitiossa, toimintakyvyssä ja aivojen surkastumisessa.
Lue lisääAlzheimerin tauti ja ravitsemus
Alzheimerin tauti alkaa hiipien mm. kognitioiden heikkenemisenä, puheen haasteina ja elinpiirin kaventumisena. Ravinto on keskiössä.
Lue lisää